Kennis en ervaring wordt waardevol door het te delen met anderen
Deep democracy ACHT! coaching

Masterclass deep democracy voor bestuurders

Deep Democracy is een filosofie en praktische methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering. Daarbij wordt leiding gegeven aan een groepsdynamisch proces dat gericht is op het creëren van verbinding en vertrouwen waardoor stakeholders zichzelf durven laten zien en horen. Het idee is dat de beste besluiten worden genomen wanneer alle stakeholders open en actief betokken zijn en hun stem kunnen laten horen. Hierdoor ontstaat een psychologisch veilige werkomgeving waarin iedereen een waardevolle bijdrage kan leveren aan voorstellen om gedeelde maatschappelijke behoeftes op te lossen. 

lees verder
Ranking macht en invloed

Machtsbewust samenwerken met behulp van deep democracy

Voor veel samenwerkingsverbanden is het een uitdaging om samen "bij machte" te komen om de gezamenlijk ervaren taak zo optimaal mogelijk tot uitvoering te brengen. Samenwerken, zonder jezelf in te leveren of juist overal tegen in te gaan, hoe doe je dat? Kortom gehecht aan de taak, aan elkaar en authentiek en autonoom tegelijk!

Lees verder

Mijn weerstand voor online werken...
en het tóch leuk ging vinden

Ik weet niet hoe het bij jou ging, maar ik maakte een behoorlijk proces door toen ik ineens door de lockdown niet meer kon afspreken met anderen. En ik ook mijn coachees, intervisiegroepen en teams niet meer live kon ontmoeten. Van knalharde weerstand tot totale shutdown. Van het voorzichtig uitproberen tot er werkelijk plezier in krijgen. Ter inspiratie...

lees verder
Goede coach vinden

Een goede coach vind je zo! 7 Tips

Je wilt je graag ontwikkelen en daar misschien wat hulp bij. Of je team heeft een impuls nodig, maar dat wil je niet alleen doen. Hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan een goede coach? Even googelen: archhhhhh je ontdekt een woud van begeleiders, coaches, trainers. Het is geen beschermd beroep. Hoe weet je nou of je een goede te pakken hebt? Ik gun je het allerbeste en geef je graag 7 tips.

Lees verder
Ranking macht en invloed

7 Invalshoeken om naar ranking, macht en invloed te kijken

Nog niet zo lang geleden organiseerden we een workshop over macht, ranking en invloed. Een thema dat veel losmaakt, merkten we. Teams, organisaties, managers, medewerkers, burgers; we zoeken allemaal naar nieuwe verhoudingen. Naar een nieuwe afstemming tussen leiden en volgen. Dat noemen we dan samensturing, zelfsturing, zelforganisatie, participatie etc. etc. Om je een beetje richting te geven rondom dit thema, hier zeven invalshoeken.

lees verder
start intervisiegroep

7 tips voor het opstarten van een intervisiegroep

Overweeg je een intervisiegroep te starten? Doen! Je leert over jezelf, over je eigen patronen, over teamdynamiek en over jullie teampatronen als je bijvoorbeeld intervisie met je collega's doet. 
En omdat ik vind dat een goed begin het halve werk is, hier zeven tips voor het opstarten van een intervisiegroep.

LEES VERDER
loopbaanvitaliteit

7 vragen om loopbaanvitaliteit te verhogen

Loopbaanvitaliteit betekent goed in je vel zitten. Zowel op het werk als privé. Ik spreek veel mensen die een nieuwe stap in hun loopbaan overwegen. Maar hoe neem je nou de juiste stap. Hier een aantal vragen die aan het denken zetten en op weg helpen om een juiste keuze te maken.

lees verder
weerstand activist

7 tips bij weerstand

“dat zullen we dan nog wel eens zien” Ken je die gedachte bij jezelf? Bij mij komt die nog wel eens op. De activist in mij aan het woord. Meestal omdat een ander mij iets oplegt waar ik geen invloed op lijk te hebben. En  waar ik het ook niet mee eens ben of over heb kunnen meedenken. Het omgekeerde komt ook voor, dan kom ik zelf activisten tegen. Kortom een mooi onderwerp, uit het leven gegrepen.

Lees verder
radiozenders

7 tips om met verwarrende communicatie in teams te dealen

In teams waar het veilig is om te zeggen wat gezegd moet worden is onderling vertrouwen. Vertrouwen is de basis om met elkaar dingen te bereiken. Je krijgt meer vertrouwen als alles gezegd kan worden maar tegelijkertijd ga je pas alles zeggen als je het vertrouwt. De paradox van vertrouwen en communicatie.

lees verder
Kennissessie

7 redenen waarom je de kennissessie van acht! niet mag missen!

Netwerkmiddag hier, seminar daar, proeverijg zus, kom kennismaken zo. De uitnodigingen vliegen je om de oren. Je zou bijna niet meer aan werken toekomen! En toch.... mag je deze echt niet missen! Ik geef je graag 7 redenen om een middag te inversteren in jouw eigen groei en in die van mij.

Lees verder

7 misverstanden over intervisie

Intervisie is wat mij betreft een heel goede vorm om te gebruiken in een transitieproces. Bijvoorbeeld bij organisatieverandering, cultuurverandering of wanneer je zelf een persoonlijk transitie doormaakt. Ik merk in mijn gesprekken met HR adviseurs of leidinggevenden dat er nog wel wat misverstanden zijn over intervisie. Die help ik graag uit de wereld.

lees verder

"One candle doesn't lose by lightning another"

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

schrijf in