loopbaanvitaliteit
7 vragen om loopbaanvitaliteit te verhogen
Wendy Huurdeman

7 Vragen om loopbaanvitaliteit te verhogen

Loopbaanvitaliteit betekent goed in je vel zitten. Zowel op het werk als privé. Ik spreek veel mensen die een nieuwe stap in hun loopbaan overwegen. Maar hoe neem je nou de juiste stap? Hier een aantal vragen die aan het denken zetten en op weg helpen om een juiste keuze te maken.

1. Waar droom je van?
Wetenschappelijke ontdekkingen zijn vaak gedaan in periodes van rust, loslaten en dromen. Neem eens serieus tijd om weg te dromen over wat je het liefste zou willen in je leven. Zonder dat stemmetje "kan ik niet, is te duur, ben ik te oud voor". Zonder dromen is nog nooit iets goeds tot stand gekomen. Als geld en tijd er in overvloed zou zijn, wat wens je dan jezelf? Durf te dromen. Deze vragen brengen je in een lossere stemming, een soort van droomtoestand. Neem daar eens tijd voor.

2. Wat zie je als je terugkijkt?
Onze geschiedenis is vaak een goede voorspeller voor onze toekomst. Kijk eens terug op de afgelopen periode en benoem waar je trots op bent. Waar ben je blij mee? Pluis het eens uit. Wat was er dan zo leuk? En waarom werd je er zo blij van? En wat was eigenlijk jouw aandeel daarin? Hoe heb je dat voor elkaar gekregen? Wat hebben de reflecties jou te zeggen? Wat ga je de komende tijd zeker weer zo doen?
En kijk ook eens naar wat mislukte de laatste tijd. Huh... “dat is toch niet motiverend” hoor ik je denken. Klopt misschien, maar als je toch aan het dromen bent geslagen (1e handreiking) is het ook fijn om je plannen straks waar te maken. En wat is fijner dan oude fouten niet meer te maken? Kijk naar datgene in jouw geschiedenis wat je niet meer wilt herhalen. Reflecteer eens op de dingen waar je spijt van hebt. Wat stagneerde? Waar of van wie had je last? En hoe komt dat? Wat is jouw aandeel daarin? Wat ga je anders doen om je toekomstige geschiedenis positief te laten zijn?
Begint er al iets te gloren na deze eerste twee overdenkingen?

3. Wat heb je geleerd?
Deze vraag is een logisch vervolg op de vorige vraag. Welke lessen trek je uit de afgelopen tijd? Misschien heb je wel letterlijk lessen gevolgd bij een opleiding, een training, workshop of heb je coachingssessies gevolgd. Laat die nog eens voorbijkomen in je gedachten en bekijk of je je nieuwe (en oude) talenten toepast. Wat heb je geleerd, theoretisch en ook over jezelf? Wat neem je mee dat je kunt gebruiken bij het vormgeven van je dromen? Benut je je kwaliteiten en talenten voldoende?

4. Wat wil je eigenlijk bijdragen?
Wat vind je belangrijk in jouw leven? Welke verbinding heb je en wil je graag in je gezin, op je werk, in je regio, maatschappelijk gezien? Neem eens afstand en realiseer je eens dat je onderdeel uitmaakt van een groter geheel. Dat de dingen niet losstaan van elkaar. Dat wat je zaait oogst je. Wat doe je in het klein, wat vind je belangrijk in jouw leven en hoe ziet dat er in groter verband uit? Vind je bijvoorbeeld liefde en goede relaties belangrijk? En wat merken jouw kinderen daarvan? En je klanten?

5. Waar krijg jij energie van?
Wat doe je ’s avonds na je werk? Waar word je blij van in het weekend? Op welke manier vier jij graag je vakanties? Lekker luieren, sportief bezig zijn, een goed boek lezen, studeren, je grenzen verleggen, musea bezoeken, of … of ….? Door jezelf af te vragen wat goed voor jou is en hoe jij je oplaadt, krijg je informatie over wat jou energie geeft. Iets vaker een mooie roman lezen? Nu echt een sportclub zoeken om je bij aan te sluiten? Iets vaker met je geliefden erop uit? Vraag jezelf ook eens af of je dit kunt vertalen naar werk. Regelmatig uit je comfortzone tijdens paragliden, diepzeeduiken of andere spannende dingen? Denk dan eens aan een nieuwe loopbaanstap met meer uitdagingen. Is het niet eens tijd om je aan te melden voor dat ene ambitieuze project binnen jouw organisatie? Of je grenzen te verleggen buiten de organisatie? Nu echt dat eigen bedrijf te starten?

6. Wat komt er op je af?
Nog zo'n leuke vraag om over te filosoferen. Het lijkt een beetje op dromen, maar dan gezien vanuit de toekomst die al lang naar je onderweg is. Zit er een reorganisatie aan te komen? Nieuwe belangrijke wetgeving in jouw branche? Merk je veranderingen in jouw branche of aanpalende branches? Zijn er in je leefomgeving aspecten die aan het veranderen zijn? En wat is daarvan de invloed op jou? Wat vraagt het van je? Waar mag je je op voorbereiden? Wat is jouw volgende stap die op het punt staat om gezet te worden?

7. Wat neem jij je voor?
Aan het begin van het jaar en tijdens of vlak na vakanties worden veel besluiten genomen en voornemens gedaan. Het voorjaar is vaak een periode van nieuwe dingen gaan doen. Van uitproberen. Welke voornemens heb jij? Wat ga je loslaten, niet meer doen? En wat ga je juist wel doen? Wat pak je vast? Om er nou voor te zorgen dat je ze ook gaat halen, die voornemens, is het goed om je af te vragen waarom het zo ontzettend belangrijk voor je is om juist deze doelen te stellen. Om juist deze voornemens te verwezenlijken. Hoe zou jouw leven eruit zien als je deze voornemens niet zou halen? En hoe als je het wel zou halen? Motiverend om te doen.

8. Huh ... dit waren toch zeven vragen?
Ik gun je veel plezier met bovenstaande vragen. Filosofeer, praat erover of schrijf één en ander op. De vragen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen en zijn niet op een achternamiddag bedacht. Tijdens de transitieprocessen van mijn deelnemers (individueel of teams) gebruik ik de inzichten, modellen en werkvormen uit bijvoorbeeld Deep Democracy, Theory U en Transitiemanagement. Wil je eens sparren over jouw werk? Je leven? Over wat anders kan? Bel, dan drinken we een kop koffie en helpen we je op weg. Wil je liever direct aan de slag? Binnenkort is er weer een workshop Loopbaanvitaliteit met open inschrijving. Dan heb je in 1 dag antwoord op de vragen en bovendien een persoonlijk actieplan.

© ACHT!

Bedankt voor het delen


I don't think of work as work and play as play. It's all living. Richard Branson

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

schrijf in