Hoe kan ik èn aandacht hebben voor de emoties van medewerkers en tegelijkertijd ook verder gaan met het transitie proces

Leiderschap bij ontslag en boventalligheid

Omgaan met emoties en verlies bij ontslag of boventalligheid in transitieprocessen is voor de meeste leidinggevenden een lastige klus. Wat kan ik wel doen en wat beter niet?

Hoe kan ik én aandacht hebben voor de emoties van medewerkers en tegelijkertijd ook verder gaan met het transitieproces.

Dit zijn vragen die wij vaak tegenkomen in de praktijk. Om hier antwoorden op te vinden hebben wij een ééndaagse workshop ontwikkeld voor leidinggevenden. Daardoor wordt het niet leuker en makkelijker, maar bent u wel goed voorbereid.

Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere:

  • de psychologie in mens tijdens veranderingsprocessen
  • de levenscirkel, het proces van hechten, verbonden zijn, afscheid nemen, rouwen, betekenis geven en weer opnieuw beschikbaar zijn voor iets nieuws
  • wat betekent het om als leidinggevende in dit proces “aanwezig” en “afgestemd” te zijn
  • oefeningen en ervaring opdoen

Wat levert dit op?

Het proces wordt niet leuker en makkelijker, maar u bent wel goed voorbereid. Een team of organisatie waarin de medewerkers ervaren dat er zorgvuldig en respectvol met hen wordt omgegaan, ook in moeilijke situaties, behoudt haar vitaliteit.

Dit is essentieel voor zowel diegenen die blijven als diegenen die helaas moeten vertrekken.  Krachtig doorgaan met erkenning en waardering voor wat verloren is gegaan.

Meer weten?

Neem contact  met ons op voor een kop koffie om de mogelijkheden te bespreken, of kom eens naar onze kennissessies om zelf in onze keuken te kijken.

Vanuit talent en rolfluïditeit bijdragen aan de bedoeling van het team of de organisatie