Onderzoek door welk filter je de waarheid waarneemt en maak je los van patronen die je niet meer dienen

Coaching

Soms loop je vast. Dat wat altijd werkte functioneert niet meer. Of je omgeving is zodanig veranderd dat je je moet aanpassen. Meestal zijn er symptomen waardoor je merkt dat het anders mag. Je zit bijvoorbeeld niet lekker meer in je vel, je ervaart spanningen of je krijgt negatieve feedback op je functioneren. De urgentie om je aan te passen wordt voelbaar.

De symptomen zijn de richtingaanwijzer naar onderliggende patronen die niet meer werken. Het gaat dus niet over “goed of fout” maar over “wat werkt wel en wat werkt niet”.

De eerste stap naar verandering is accepteren dat wat je nu doet niet meer werkt.

In onze aanpak staat het verlangen om te veranderen centraal. Als er geen verlangen om te veranderen is, is het niet zinvol om een coachingstraject te starten. Je bent eigenaar van je eigen ontwikkelingsproces! Om succesvol en duurzaam te veranderen moet je wat doen, het gaat niet vanzelf.

Het gaat er om om niet meer functionerende patronen te identificeren, te erkennen (zo doe ik dat dus) en los te laten. Daarna komt er ruimte om nieuwe patronen te ontwikkelen (uitproberen en oefenen).

Vanuit het brein gezien kun je zeggen dat je jouw niet meer functionerende neurale netwerken niet meer gebruikt en nieuwe neurale netwerken gaat aanleggen. Dit is niet van de ene op de andere dag gebeurd. Dat vraagt aandacht, focus en vooral ook doen. Wij ondersteunen je daarin met deskundige begeleiding.

Bij acht! werken we met methoden waarbij eigen autonomie van de coachee het uitgangspunt is.

Vertrouwen tussen coach en coachee is een basisvoorwaarde om te komen tot een succesvolle samenwerking. Daarom maken we eerst persoonlijk kennis en kijken we wat we samen kunnen bereiken. De kosten voor de intake nemen wij voor onze rekening.

Neem Contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Vanuit talent en rolfluïditeit bijdragen aan de bedoeling van het team of de organisatie