We delen graag onze kennis en inzichten

7 misverstanden over intervisie

Intervisie is wat mij betreft een heel goede vorm om te gebruiken in een transitieproces. Bijvoorbeeld bij organisatieverandering, cultuurverandering of wanneer je zelf een persoonlijke transitie doormaakt. Ik merk in mijn gesprekken met HR adviseurs of leidinggevenden dat er nog wel wat misverstanden zijn over intervisie. Die help ik graag uit de wereld.

Read More →

7 tips voor het vinden van een goede (team)coach

7 tips voor het vinden van een goede (team)coach
Je wilt je graag ontwikkelen en daar misschien wat hulp bij. Je team heeft een impuls nodig, maar dat wil je niet alleen doen. Hoe pak je dat aan? Hoe kom je aan een goede coach? Even googelen: archhhhhh je ontdekt een woud van begeleiders, coaches, trainers. Het is geen beschermd beroep. Hoe weet je nou of je een goede te pakken hebt?

Read More →

7 redenen waarom intervisie werkt in veranderprocessen

Dialoogsessies, teamcoaching, inspiratiebijeenkomsten, peptalks van de directie. Je kan het zo gek niet bedenken of het is wel eens gedaan in veranderingsprocessen in organisaties. Wel eens gedacht aan intervisie als interventie? Lees hier 7 redenen waarom intervisie nuttig kan zijn binnen organisaties in transitie.

Read More →

7 redenen waarom je de kennissessie van acht! niet mag missen!

Netwerkmiddag hier, seminar daar, proeverij zus, kom kennismaken zo. De uitnodigingen vliegen je om de oren. Je zou bijna niet meer aan werken toekomen! En toch… mag je deze echt niet missen! Ik geef je graag 7 redenen om een middag te investeren in jouw eigen groei en in die van mij.

Read More →

7 overdenkingen tijdens je vakantie voor meer energie daarna

V-A-K-A-N-T-I-E!
Misschien is het bijna zover en staan je koffers al gepakt? Of geniet je nu al van even afstand nemen van werk? Voor velen van ons is vakantie dé tijd om afstand te nemen van werk. Om onder het genot van een lekker drankje de tijd te nemen om na te denken over het leven, je werk, je relaties, je geluk. Bijtanken. Nieuwe energie opdoen! Om die straks ook vast te houden natuurlijk. En omdat ik je gun dat je na je vakantie weer lekker vol energie aan de slag kunt, hier zeven vragen om bij weg te dromen.

Read More →

7 tips voor het opstarten van een intervisiegroep

Overweeg je een intervisiegroep te starten? Doen! Het is één van de leermethodes waar het mes aan zoveel kanten snijdt: je leert over jezelf, over je eigen patronen, over de teamdynamiek en over jullie teampatronen als je bijvoorbeeld intervisie met je collega’s doet. En als het goed is kom je de bijeenkomst uit met energie, nieuwe inzichten, praktische tips en een aktieplan om meteen toe te passen. Wat mij betreft een perfecte methode om met elkaar te leren in een veranderende omgeving.

En omdat ik vind dat een goed begin het halve werk is, hier zeven tips voor het opstarten van een intervisiegroep.

Read More →

7 tips om met verwarrende communicatie in teams te dealen

In teams waar het veilig is om te zeggen wat gezegd moet worden is onderling vertrouwen. Vertrouwen is de basis om met elkaar dingen te bereiken. Je krijgt meer vertrouwen als alles gezegd kan worden maar tegelijkertijd ga je pas alles zeggen als je het vertrouwt. De paradox van vertrouwen en communicatie. Met verwarrende communicatie bescherm je jezelf door niet helemaal helder te zijn in wat je bedoelt terwijl je toch iets ter sprake probeert te brengen. Als teamleden niet helder zijn in hun communicatie daalt het vertrouwen en de kwaliteit van de samenwerking. Alleen heel goede luisteraars zijn in staat om de boodschap die verpakt zit in de verwarrende communicatie te horen. Hier lees je 7 tips vanuit de Lewis methode van deep democracy om verwarrende communicatie te identificeren en wat je kan doen om ermee te dealen.

Read More →

7 tips om verschillen in teams te benutten voor groei en gedeeld leiderschap

Succesvolle, energieke en effectieve teams herken je zo! Ze werken vanuit een gezamenlijke intentie en focus en dragen bij aan de bedoeling van de hele organisatie. Mensen hebben hun plek ingenomen in het team en ze beslissen mee. Ze voelen zich gehoord en gezien en er kan gezegd worden wat er gezegd moet worden. Er is vertrouwen en het is oké als je anders bent of iets anders vindt. De verschillen in deze succesvolle teams worden benut voor groei en gedeeld leiderschap. Hier zeven tips om te bouwen aan jouw eigen succesvolle, energieke en effectieve team.

Read More →

7 tips voor zelfsturing

7 tips voor zelfsturing

Teams ontwikkelen naar zelfsturende teams valt niet mee Het is een behoorlijke transitie. Zelfsturing is een paradigma shift van top down naar bottom up organiseren. Het team is leidend en andere delen van de organisatie faciliteren. Het kan veel opleveren als je echt om gaat en de periode van chaos kan verduren. Huh… chaos? Dat klinkt niet echt aantrekkelijk?! Deze tips helpen je om de chaos te verduren en zelfsturend aan de slag te gaan.

Read More →

7 inspirerende quotes

7 inspirerende quotes

Je kent het wel: je bent de uitverkorene voor die speech voor die collega die het al 25 jaar uithoudt bij je bedrijf, je zit te zweten op een mooie offerte of je wilt een originele tekst voor een opbeurend kaartje voor een goede vriendin. Hoe fijn zijn dan die inspirerende quotes? Verbaster ze een beetje en het is net of je zelf creatief van geest bent.

Read More →

Omdat het anders mag....